неділю, 18 листопада 2018 р.

Міжнародний день чоловіків

англInternational Men's DayIMD — щорічне міжнародне свято, котре святкується 19 листопада. Вперше його відсвяткували 1999 року в Тринідад і Тобаго. Внаслідок це свято знайшло підтримку в Австралії, країнах Карибського басейну, Північної Америки, Азії, Європи та ООН.
Цілями створення Міжнародного дня чоловіків є привернення уваги до гендерної дискримінації та проблемі нерівності статті. Організатори свята роблять акцент на збереження здоров'я хлопчиків та чоловіків, та підкреслюються позитивний вплив чоловіків на родину та виховання дітей. Говорячи від імені ЮНЕСКО, Інґеборґ Брейнес, директор у зв'язках з громадськістю Бюро ЮНЕСКО в Женеві, а також колишній керівник програми «Жінки та гендерна нерівність», відмітила: «Це добра ідея, котра дозволить покращити гендерний баланс». Також вона додала, що ЮНЕСКО сподівається на співпрацю з організаторами IMD.
На сьогодення свято святкується в понад 60 країнах світу, включаючи СШАВелику БританіюКанадуДаніюНорвегіюФранціюІталіюІрландіюІндіюКитайТринідад і ТобагоЯмайкуРумуніюПАРТанзаніюЗімбабвеБотсвануСейшельські островиБурундіОстрів МенАвстріюБоснію і ГерцеговинуПакистанКубуУкраїну, Антигуа й Барбуду, Сент-Кітс та Невіс, Сент-Люсію, Гренаду та Кайманові острови, УгорщинуКазахстанҐануСінгапурМальту та інші країни.

Вітаємо всіх чоловіків! Щоб почувати себе жінкою, потрібно поруч мати гідного чоловіка!

Немає коментарів:

Дописати коментар